Naša Vina

| proizvedena na ekološki način |

Debit

Suho vino, svjetlije žute boje, iako se ranije proizvodio stajanjem na komini, te se na taj način dobivalo vino “visoke” boje tzv. “žutine”, kod našeg debita to nije slučaj. Nakon muljanja, groždje je prešano, a mošt hlađen. Svježeg je i vrlo skladnog nenametljivo kiselkastog i punog okusa, karakterističnog za dalmatinska kontinentalna vina. Poslužuje se rashlađeno na temperaturi od 11ºC uz jela od bijelog mesa.

Rosé Mara

Napravljen uglavnom od tradicionalne dalmatinske sorte grožđa Plavina, te manjim udjelom sorte Grenache Noir. Plavina daje okosnicu ovom vinu s određenom kiselinom, dok Grenache Noir upotpunjava vino aromom i daje mu punoću. Lepršavog je i voćnog okusa. Idealno je za posluživanje u proljetnim i ljetnim danima. Odlikuje se svijetlo rozom bojom, te voćnom aromom i cvijetnim mirisom. Poslužiti s jelima s roštilja, kao i s jelima u umaku. Servirati na 10°C do 12 °C .

Plavina

Karakteristično crno vino, vrlo pitko i skladno, rubinski crvene boje, diskretnog sortnog mirisa i blage kiselosti. Vino srednje snage, srednjeg tijela, koje je lagano, ukusno, pitko i prikladno za izravnu dnevnu konzumaciju. Dobro se slaže se sa tvrdim, pikantnim sirevima i jelima od tamnog mesa i plave ribe, naročito brodetima. Najbolje poslužiti na temperaturi od 16°C-18 °C.

Grenache Noir

Tamno crvene boje s ljubičastim odsjajem, snažnih voćnih aroma crnog ribiza, crnih trešanja, crnih maslina, kave, medenjaka, meda, kože, crnog papra, katrana, začina i prženih orašastih plodova. Odležavanjem u drvenoj bačvi njegove arome ne ostare,već naprotiv ono je rafinirano, bogato, ima svoj terroir. Vino čini sjajnu kombinaciju s određenim jesenjim i zimskim jelima, poput janjetine, svinjetine, pečenog povrća, juhom od govedine, krumpira, suhomesnatim proizvodima, te tvrdim sirevima. Temperatura posluživanja: 15°C-18°C

Cabernet Sauvignon

Rubin crvene boje prošarane granitnim odsjajem. Mekana struktura ocrtana nijansama crnog ribizla i kupine, dok iste postupno otvaraju začinske arome. Vino zrelog, punog i bogatog okusa, odlično se sjedinjuje s jelima od tartufa, divljači i crvenog mesa, a svoje bogate teksture i nijanse, svakako duguje i njezi u barrique bačvama. Po okusu pun, suh i izuzetno harmoničan, po čemu je i prepoznatljiv. Prija uz tamna mesa, i jača jela od divljači, gljiva, canellone, lasagne i aromatične sireve. Temperatura posluživanja: 15°C-20 °C

Merlot

Suho vino, njegovano u hrastovim bačvama. Skladno i mekano, rubincrvene boje, ugodne arome, snažne strukture, podržano aromama zrelog crvenog voća trešnje i šumske maline. Merlot je iznimno ‘food friendly’ sorta, te će se odlično snaći u sljubljivanju s većinom jela, punih tjelesnih, zrelih i mesnih stilova, s jačim alkoholom, može se nositi s hranom punijeg okusa poput govedine i junetine, janjetine, svinjetine, piletine ili patke. Idealna temperature za posluživanje je 15°C-18 °C.

Syrah

Vino s izraženom punoćom okusa zrelog bobičastog voća, borovnice, kupine, crnog ribizla, višnje, šljive. Raznolikost mirisnih nota. Sekundarni miris odležavanja u barrique bačvi i aroma voća daju poseban terroir ovom vinu. Najbolje odgovara uz jela s roštilja, bifteke, divljač, suhomesnate proizvode, plavu ribu, mekane sireve… Temperatura posluživanja: 18 °C

Cuvée

Sljubljivanjem ovih dvaju vina dobili smo odličnu kupažu koju odlikuju okusi borovnice, crnog ribizla, višnje, šljive, tamne čokolade. Sekundarni miris odležavanja u barrique bačvi i aroma voća daju poseban terroir ovom vinu. Najbolje odgovara uz jela s roštilja, bifteke, divljač, suhomesnate proizvode, plavu ribu, mekane sireve… Temperatura posluživanja je 18 °C.

"Usuditi se, to je cijena napretka”

Victor Hugo

Domaće vino

Prodaja i partneri

Vina Vinketa Vina mogu se kupiti direktno u našoj vinariji koja se nalazi u prekrasnom mjestu Nadinu. Također, naša vina možete pronaći u odabranim vinotekama i restoranima diljem Hrvatske koji prepoznaju kvalitetu naših vina. 

Naša strast i predanost proizvodnji vrhunskih vina od autohtonih sorti grožđa oduševljava ljubitelje vina i često se naša vina nalaze na vinskim kartama u uglednim restoranima i hotelima.

 Osigurajte si čašu našeg vrhunskog vina i uživajte u nezaboravnom iskustvu okusa i mirisa koje Vam pružaju Vina Vinketa Vina.

Scroll to Top